Toe fetu'una'i le tau o oloa auina atu i fafo le aai uamea i totonu o se eleele apovai?

I le faiga faavae o le gaosiga na taʻitaʻia, ia Iulai le faatinoga o le aai uamea. I le aso 31 o Iulai, o le tau o le lumanaʻi vevela na sili atu i le 6,100 yuan / ton faʻailoga, o le tau o le lumanaʻi e latalata i le 5,800 yuan / ton, ma le tau o le lumanaʻi coke latalata 3,000 yuan/ton.Ta'ita'ia e le maketi i le lumana'i, o le maketi nofoaga e masani ona tulai faatasi ma ia.Ave billet e fai ma faataitaiga, o le tau o le pili autu autu na oo atu i le 5270 yuan / tone, lea na siitia e toetoe lava 300 yuan / ton ia July.Overall, o le tulai mai talu ai nei. i le leo autu o le aai uʻamea. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faiga faʻavae uamea e auina atu i fafo toe faʻafeiloaʻi i fetuunaiga, o lenei tulaga agai i luga e mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o se suavai.

I le aso 29 o Iulai, na faasilasila mai ai e le Komisi o Faasologa o le Fono a le Setete e faapea, talu mai le aso 1 o Aokuso, o le a siitia lelei le tau o le auina atu i fafo o le ferrochrome ma le maualuga o le uʻamea puaa, ma o le lafoga o lafoga auina atu i fafo o le 40 pasene ma le 20 pasene o le a faʻatinoina, ae o le lafoga toe fa'aulufale i fafo o 23 ituaiga o oloa u'amea e aofia ai nofoaafi o le a faalēaogāina. O le faitauina o le fetuunaiga o le tau ia Me o le tausaga nei, i le maeʻa ai o fetuunaiga e lua, o le aofaʻi o le 169 oloa uamea e auina atu i fafo lafoga lafoga "zero", e aofia uma ituaiga uamea e auina atu i fafo.

I le amataga o lenei tausaga, i lalo o le carbon peak, carbon neutral target, o le tele o le tafe mai o le uamea na mafua ai le le fetaui i le va o le sapalai ma le manaʻoga i le maketi i totonu o le atunuʻu, o le tau o le uʻamea na faʻaalia ai i le afa muamua o lenei tausaga. , Saina auina atu i fafo 37.382 miliona tone o uʻamea, i luga 30.2% i le tausaga.

O le mea moni, May's uamea auina atu i fafo fetuunaiga faiga faavae i luga o le iloaina o tau maualuga uamea "malulu". E talitonu le tusitala o lenei taamilosaga o suiga faiga faavae o lafoga ina ua uma ona tulaueleele, o le a faia foi se "malulu" matafaioi i le siitia o tau uʻamea, e le pulea i fafo. le avanoa o tau maualuga ua pa'ū. O mafuaaga e faapea:

Muamua, ua vaivai le lelei o oloa auina atu i fafo, e sili atu uamea punaoa o le a reflux.The 23 oloa auina atu i fafo mea toe totogiina na faavasegaina o mea maualuga tau-faaopoopo i le ono fetuunaiga o faiga faavae.O le fetuunaiga o le a faavaivaia le tau o oloa auina atu i fafo manuia, faalauiloa. o le tafe mai o punaoa e toe foi atu i le maketi i totonu o le atunuu.

E le gata i lea, ia Iulai o le maketi faava o malo tau uʻamea faʻateleina faʻaitiʻitia, ma tau uʻamea i totonu o le atunuʻu e masani ona tulaʻi mai, faʻaititia le va o tau uʻamea i totonu o le atunuʻu ma faava o malo. tupe mama iloiloga sili atu o le a liua i totonu o le atunuu sales.This o le a faaleleia lelei le feteenai i le va o le tuuina atu ma le manaoga i totonu o le maketi i totonu o le atunuu ma uunaia le toe foi mai o tau uamea i se tulaga talafeagai.

Lona lua, o lenei taamilosaga o fetuunaiga o faiga faʻavae o loʻo faʻaalia ai e leʻi suia le atunuʻu i le tulaga lautele o le faʻamautinoaina o le sapalai ma le mautu o tau. e le faapea o le a le tino mai le lumanai.

I le taimi umi, e ala i le fetuunaiga o faiga faavae o le tau e taofia ai oloa auina atu i fafo, ina ia mautinoa o le faagaoioiga mautu o tau uʻamea i totonu o le atunuu ua avea ma taulaiga o faiga faavae macro focus.I lenei tulaga, tau uamea e faigata ona toe faia le afa muamua o le tausaga. e pei o le vave. I le taimi puupuu, o le suiga o faiga faavae o le a i luga o le maketi "malologa" faavae faavae "cooling" aafiaga, maketi taumatematega faagaoioiga po o le a alu ese, tau uamea faaauau pea ona tulai faatapulaaina avanoa. I le taimi lava e tasi, o le fetuunaiga na faia e le siitia le tulaga autu o le auina atu i fafo o uʻamea tau oloa auina atu i fafo, e leʻi poloka atoa le faitotoa o oloa auina atu i fafo, uamea oloa auina atu i fafo reflux faʻatumauina reflux i luga o le maketi i totonu o le atunuu na mafua ai se aafiaga ogaoga o le a le aliali mai, o le aafiaga i luga o le maketi i totonu o le atunuu sapalai ma manaoga mamanu e sili atu ona fetuutuunai. .

I se taimi pupuu, o le maketi o le a faʻaalia le sili atu le maualuga o le volatility, o tau uʻamea mulimuli ane fetuunai le loloto o le sootaga i le va o le tuʻuina atu ma le manaʻoga ma le uʻamea uʻamea ma isi fesuiaiga o tau o mea mata.

Saina Metallurgical News (Aoku. 3, 2021, itulau 7, lomiga 07)


Taimi meli: Aukuso-09-2021