Ka anyị mụta banyere ihe ndị nnọchianya nke ọkpọkọ ígwè na-enweghị ntụpọ?

Alloy enweghị nkebi ígwè ọkpọkọ bụ a elu-arụmọrụ ihe n'ọtụtụ ebe na ụlọ ọrụ na ewu. Ya isi atụmatụ bụ melite n'ibu Njirimara, corrosion eguzogide na elu okpomọkụ iguzogide ígwè ọkpọkọ site na-agbakwụnye dị iche iche alloy ọcha, dị ka chromium, molybdenum, nickel, wdg Ndị na-esonụ bụ ụfọdụ nkịtị nnọchiteanya alloy enweghị nkebi ígwè anwụrụ ihe:

ASTM A335Usoro P:

P5: P5 ígwè ọkpọkọ nwere 5% chromium na 0.5% molybdenum, nwere ezigbo oxidation resistance na elu okpomọkụ ike, na-ejikarị na elu okpomọkụ uzuoku pipelines na petrochemical ụlọ ọrụ.
P9: P9 ígwè ọkpọkọ nwere 9% chromium na 1% molybdenum, nwere elu oxidation resistance na corrosion resistance karịa P5, na adabara elu okpomọkụ na elu nrụgide gburugburu ebe obibi.
P11: P11 ọkpọkọ ígwè nwere 1.25% chromium na 0.5% molybdenum, nwere ọrụ zuru oke nke ọma, a na-ejikwa ya na ndị na-ekpo ọkụ ọkụ na ndị na-ekpo ọkụ ọkụ.
P22: P22 ígwè ọkpọkọ nwere 2.25% chromium na 1% molybdenum, nwere nnukwu okpomọkụ ike na oxidation resistance, na-ejikarị na elu okpomọkụ na elu mgbali pipelines na ike osisi na petrochemical ụlọ ọrụ.
P91: P91 ọkpọkọ ígwè bụ chromium dị elu na molybdenum ígwè dị elu, nwere 9% chromium na 1% molybdenum, ma nwere ọnụọgụ vanadium na nitrogen. Ọ nwere ike okpomọkụ dị oke elu yana ike na-akpụ akpụ, a na-ejikwa ya n'ọtụtụ ebe n'ime ụlọ ọrụ ike dị egwu na nke dị oke elu.
ASTM A213Usoro T:

T11: T11 ọkpọkọ ígwè nwere 1.25% chromium na 0,5% molybdenum, dị ka P11, na-eji tumadi na elu okpomọkụ okpomọkụ exchangers na boilers.
T22: T22 ọkpọkọ ígwè nwere 2.25% chromium na 1% molybdenum, kwesịrị ekwesị maka okpomọkụ dị elu na gburugburu ebe nrụgide dị elu, a na-ejikwa ya na ụlọ ọrụ ike na petrochemical.
T91: T91 ígwè ọkpọkọ bụ otu ihe ahụ P91, nwere 9% chromium na 1% molybdenum, na nwere vanadium na nitrogen. Ọ nwere nnukwu ike okpomọkụ dị elu yana nguzogide na-akpụ akpụ ma dabara adaba maka ụlọ ọrụ ike dị oke egwu na ultra-supercritical.
EN 10216-2:
10CrMo9-10: Nke a bụ European ọkọlọtọ alloy steel pipe nwere chromium na molybdenum, nwere ezigbo ike okpomọkụ dị elu na nguzogide corrosion, nke a na-ejikarị na ụlọ ọrụ ọkụ na ụlọ ọrụ petrochemical.
Alloy enweghị nkebi ígwè ọkpọkọ ukwuu mma keukwu arụmọrụ nke ígwè ọkpọkọ site na-agbakwụnye kpọmkwem alloy ọcha na ígwè, na adabara dị iche iche oké ọrụ ọnọdụ. P usoro na T usoro elu chromium na elu molybdenum ígwè ọkpọkọ, dị ka P91 na T91, na-anọchi anya mmepe ntụziaka nke oge a elu okpomọkụ na elu nsogbu ihe na-eji ọtụtụ ebe na supercritical na ultra-elu ike osisi. Ịhọrọ ihe kwesịrị ekwesị alloy enweghị nkebi ígwè ọkpọkọ ihe nwere ike ọ bụghị naanị hụ na nchekwa na kwụsiri ike ọrụ nke oru ngo, kamakwa budata mma ndụ ọrụ na arụmọrụ nke akụrụngwa.

大口径1 (1)

Oge nzipu: Jun-18-2024