Kom ons leer oor die verteenwoordigende materiale van legerings naatlose staalpype?

Allooi naatlose staal pyp is 'n hoë-prestasie materiaal wat wyd gebruik word in die industrie en konstruksie. Die hoofkenmerk daarvan is om die meganiese eienskappe, korrosiebestandheid en hoë temperatuurweerstand van staalpype te verbeter deur verskillende legeringselemente, soos chroom, molibdeen, nikkel, ens by te voeg. Die volgende is 'n paar algemene verteenwoordigende legerings naatlose staalpypmateriale:

ASTM A335P reeks:

P5: P5-staalpyp bevat 5% chroom en 0,5% molibdeen, het goeie oksidasieweerstand en hoë temperatuursterkte, en word dikwels in hoëtemperatuurstoompypleidings en petrochemiese industrie gebruik.
P9: P9 staalpyp bevat 9% chroom en 1% molibdeen, het hoër oksidasieweerstand en korrosiebestandheid as P5, en is geskik vir hoë temperatuur en hoë druk omgewings.
P11: P11 staalpyp bevat 1,25% chroom en 0,5% molibdeen, het voortreflike omvattende werkverrigting, en word wyd gebruik in hoëtemperatuurketels en hitteruilers.
P22: P22-staalpyp bevat 2,25% chroom en 1% molibdeen, het hoë hoë temperatuursterkte en oksidasieweerstand, en word dikwels in hoëtemperatuur- en hoëdrukpypleidings in kragsentrales en petrochemiese industrie gebruik.
P91: P91 staalpyp is 'n hoë chroom en hoë molibdeen staal, wat 9% chroom en 1% molibdeen bevat, en bevat spoorhoeveelhede vanadium en stikstof. Dit het uiters hoë temperatuursterkte en kruipsterkte en word wyd gebruik in superkritiese en ultra-superkritiese kragsentrales.
ASTM A213T-reeks:

T11: T11-staalpyp bevat 1,25% chroom en 0,5% molibdeen, soortgelyk aan P11, en word hoofsaaklik in hoë temperatuur hitteruilers en ketels gebruik.
T22: T22 staalpyp bevat 2,25% chroom en 1% molibdeen, geskik vir hoë temperatuur en hoë druk omgewings, en word wyd gebruik in kragsentrales en petrochemiese nywerhede.
T91: T91 staalpyp is dieselfde as P91, wat 9% chroom en 1% molibdeen bevat, en bevat vanadium en stikstof. Dit het uitstekende hoë temperatuursterkte en kruipweerstand en is geskik vir superkritiese en ultra-superkritiese kragsentrales.
EN 10216-2:
10CrMo9-10: Dit is 'n Europese standaard legeringstaalpyp wat chroom en molibdeen bevat, met goeie hoë temperatuursterkte en korrosiebestandheid, wat algemeen in kragsentrales en petrochemiese nywerhede gebruik word.
Allooi naatlose staalpype verbeter die omvattende werkverrigting van staalpype aansienlik deur spesifieke legeringselemente by staal te voeg, en is geskik vir verskeie uiterste werksomstandighede. P-reeks en T-reeks hoë chroom en hoë molibdeen staal pype, soos P91 en T91, verteenwoordig die ontwikkelingsrigting van moderne hoë temperatuur en hoë druk materiale en word wyd gebruik in superkritiese en ultra-superkritiese kragsentrales. Die keuse van die toepaslike legerings naatlose staal pypmateriaal kan nie net die veiligheid en stabiele werking van die projek verseker nie, maar ook die lewensduur en doeltreffendheid van die toerusting aansienlik verbeter.

大口径1(1)

Pos tyd: Jun-18-2024