Бесшевни челични цевки ASTM A53Gr.B

ASTMA53GR.BБесшевната челична цевка е материјал за цевки што широко се користи во системите за транспорт на течности. Има одлични механички својства и отпорност на корозија и широко се користи во полињата за нафта, природен гас, вода, пареа и други транспортни полиња.
Производите треба да се усогласат со:ASTM A53/A53MСпецификација за необложени и заварени челични цевки со топла цинк и бесшевни цевки
Хемиски состав на ASTMA53GR.B Беспрекорна челична цевка: Хемиски состав: јаглерод ≤0,30, манган: 0,29 ~ 1,06, фосфор: ≤0.035, сулфур: ≤0.035, силикон: ≥0.10, хром: ≤0,40, никел: ≤0.40 ≤ 0,40, молибден: ≤ 0,15, ванадиум: ≤ 0,08
Механички својства: цврстина на истегнување: ≥415MPa, јачина на отстапување: 240MPa,
Спецификации на производот: надворешен дијаметар 21,3mm~762mm, дебелина на ѕидот 2,0~140mm
Начин на производство: топло валање, ладно цртање, топло проширување, статус на испорака: топло валање, термичка обработка.
Производите треба да се усогласат со правилата за тестирање на типот на компонентата за цевки под притисок TSG D7002.
Откривање и тестирањеСтандард ASTMA53цевката мора да помине неколку тестови и тестови, како што се анализа на хемискиот состав, спектрална анализа, тестирање на механички својства, тест за извртување, тест за свиткување, тест на удар и детекција на радиографски недостатоци.

А53

Карактеристики на изведба на челична цевка без шевови ASTMA53GR.B
1.Одлични механички својства
Бесшевната челична цевка ASTMA53GR.B има висока јачина и цврстина и може да издржи голем притисок и напнатост, обезбедувајќи безбедност и стабилност на системот на гасоводот. Покрај тоа, материјалот има и добра отпорност на абење и отпорност на удар, што може ефективно да го продолжи работниот век на цевководот.
2. Силна отпорност на корозија
Бесшевната челична цевка ASTMA53GR.B е изработена од висококвалитетен јаглероден структурен челик. По строгиот процес на термичка обработка, има добра отпорност на корозија и може да се спротивстави на ерозијата на хемикалиите како киселини и алкалии, обезбедувајќи долгорочно стабилно функционирање на системот на гасоводот.
3. Добри перформанси за обработка
Бесшевната челична цевка ASTMA53GR.B има добра заварливост, можност за сечење и пластичност, што го прави лесен за обработка и инсталирање. Покрај тоа, материјалот исто така има добра отпорност на високи и ниски температури и може да одржува стабилни перформанси во сурови средини.

челични цевки без шевови за котли под висок притисок

Полиња за примена на челична цевка без шевови ASTMA53GR.B
Бесшевната челична цевка ASTMA53GR.B е широко користена во транспортните полиња на нафта, природен гас, вода, пареа и други полиња. Особено во некои прилики кои треба да издржат висок притисок и висока температура, овој материјал е незаменлив избор. Покрај тоа, челични цевки без шевови ASTMA53GR.B исто така вообичаено се користат во хемиската, електричната енергија, градежништвото и другите индустрии за да обезбедат сигурни материјали за цевки за различни системи за испорака на течности.
Избор и одржување на челична цевка без шевови ASTMA53GR.B
1. Мерки на претпазливост при купување
Кога купувате челична цевка без шевови ASTMA53GR.B, треба да обрнете внимание на следниве точки:
(1) Изберете редовни производители за да се обезбеди сигурен квалитет на производот;
(2) Проверете дали спецификациите, димензиите и дебелината на ѕидот на челичната цевка ги исполнуваат барањата;
(3) Проверете го квалитетот на површината на челичната цевка за да се осигурате дека нема очигледни дефекти или оштетувања;
(4) Изберете соодветни материјали и спецификации за челични цевки според околината за употреба и барањата.
2. Мерки на претпазливост за одржување
Кога користите челична цевка без шевови ASTMA53GR.B, треба да обрнете внимание на следниве точки:
(1) Редовно проверува и одржува цевководи за навремено откривање и справување со проблемите;
(2) Одржувајте ги цевководите чисти и суви за да спречите внатрешна и надворешна корозија на цевководите;
(3) При транспортот и монтажата треба да се посвети внимание на заштитата на цевководот за да се избегне судир и оштетување;
(4) Оштетените челични цевки треба да се заменат и поправат навреме за да се обезбеди безбедност и стабилност на цевководниот систем.
Сумирајќи, челична цевка без шевови ASTMA53GR.B е материјал за цевки со одлични перформанси и широки полиња за примена. За време на употребата, треба да обрнете внимание на прашањата за купување и одржување за да се обезбеди безбедност и стабилност на системот на гасоводот. Со континуираниот развој на науката и технологијата, челична цевка без шевови ASTMA53GR.B ќе се користи во повеќе полиња, што ќе донесе поголема удобност и придобивки за човечкото производство и живот.


Време на објавување: Мар-18-2024 година