Бесшевни челични цевки GB/T9948, цевки за пукање на нафта GB/T9948

GB/T9948Бесшевната челична цевка за пукање на нафта е беспрекорна цевка погодна за цевки од печки, разменувачи на топлина и цевководи во рафинерии за нафта.Висококвалитетниот јаглероден конструктивен челик, легиран конструктивен челик и нерѓосувачки челик отпорен на топлина, безшевни цврсти цевки со висок притисок се користат за производство на цевки за парни котли со висок притисок и погоре.Овие цевки за котли работат под висока температура и притисок, а цевките се изложени на чад со висока температура.Оксидација и корозија ќе се појават и под дејство на гас и водена пареа.Затоа, челичните цевки треба да имаат висока трајна цврстина, висока отпорност на оксидација и добра организациска стабилност.Покрај обезбедувањето хемиски состав и механички својства, цевките на котлите под висок притисок мора да вршат и тест за хидрауличен притисок еден по еден, вклучувајќи тестови за проширување и израмнување.Бесшевните цевки под висок притисок се испорачуваат во термички обработена состојба.
Методи за производство и производство на цевки за пукање на нафта:

① Општо земено, температурата на услугата на челични цевки без шевови е под 450°C.Домашните цевки главно се направени од бр.10, бр.20,12CrMo, 15 CrMo, 12CrlMo, 12CrlMoV, 12Cr5MoI, 12Cr9MoI, топловалани цевки или цевки со ладно влечење.

② GB9948 стандардните челични цевки без шевови често се изложени на услови на висока температура и висок притисок кога се користат.Цевките ќе оксидираат и ќе кородираат под дејство на димни гасови со висока температура и водена пареа.Од челичните цевки се бара да имаат висока издржливост, висока отпорност на оксидација и корозија и добра структурна стабилност.

користи:

① Општо земено, безшевните челични цевки главно се користат за изработка на ѕидни цевки за вода, цевки за врела вода, цевки за прегреана пареа, цевки за прегреана пареа за котли на локомотиви, големи и мали цевки за чад и цевки од лачни тули итн.

②GB9948 бесшевната челична цевка главно се користи за производство на цевки за прегревање, цевки за загревање, цевки за воздушни водичи, главни цевки за пареа, итн. за котли со висок притисок и ултра-висок притисок.

Стандардните челични цевки без шевови GB9948 се поделени на општи цевки за котли и цевки за котли под висок притисок според нивните високи температурни перформанси.Без разлика дали се општи цевки за котли или цевки за котли под висок притисок, тие можат да се поделат на различни челични цевки според нивните различни барања за употреба.
GB/T9948 челична цевка без шевови, надворешен дијаметар 10~426mm, дебелина на ѕидот 1,5~26mm.Надворешниот дијаметар и дебелината на ѕидот на цевките за прегреана пареа, големите цевки за чад, малите цевки за чад и лачните цевки од тули што се користат во котлите за локомотиви се поинаку наведени.

Квалитет на изгледот: На внатрешната и надворешната површина на челичните цевки не се дозволени пукнатини, набори, ролни, красти, раслојување и влакна.Овие дефекти треба целосно да се отстранат.Длабочината на чистење не треба да го надминува негативното отстапување на номиналната дебелина на ѕидот, а вистинската дебелина на ѕидот на местото за чистење не треба да биде помала од минималната дозволена дебелина на ѕидот.

челична цевка без шевови

Време на објавување: Февруари-06-2024 година