Introduksjon til API 5L rørledning stålrør

Standard spesifikasjoner
API 5Lrefererer generelt til utførelsesstandarden for rørledningsstålrør. Pipeline stålrør inkluderer sømløse stålrør og sveisede stålrør. For tiden inkluderer de vanlig brukte sveisede stålrørtypene på oljerørledninger spiral nedsenket buesveiset rør (SSAW), rett søm nedsenket buesveiset rør (LSAW) og elektrisk motstand sveiset rør (ERW). Sømløse stålrør velges vanligvis når rørdiameteren er mindre enn 152 mm.
Den nasjonale standarden GB/T 9711-2011 Stålrør for olje- og gassindustriens rørledningstransportsystemer er kompilert basert påAPI 5L.
GB/T 9711-2011 spesifiserer produksjonskravene for sømløse stålrør og sveisede stålrør på to produktspesifikasjonsnivåer (PSL1 og PSL2) brukt i industrielle olje- og gassrørledningstransportsystemer. Derfor gjelder denne standarden kun for sømløse stålrør og sveisede stålrør for olje- og gasstransport, og gjelder ikke for støpejernsrør.
Stålkvalitet
Råmaterialet stålkvaliteter avAPI 5Lstålrør inkluderer GR.B, X42, X46, X52, X56, X60, X70, X120 rørledningsstål. Ulike stålkvaliteter av stålrør har ulike krav til råvarer og produksjon, men karbonekvivalenten mellom ulike stålkvaliteter er strengt kontrollert.
Kvalitetsstandard
I API 5L stålrørstandarden er kvalitetsstandardene (eller kravene) til stålrør delt inn i PSL1 og PSL2. PSL er forkortelsen for produktspesifikasjonsnivå.
PSL1 gir generelle krav til kvalitetsnivå for stålrør for rørledninger; PSL2 legger til obligatoriske krav til kjemisk sammensetning, hakkseighet, styrkeegenskaper og supplerende NDE.
Stålrørkvaliteten til PSL1 stålrør (navn som indikerer styrkenivået til stålrøret, slik som L290, 290 refererer til minimum flytegrense for rørkroppen er 290MPa) og stålkvaliteten (eller kvalitet, som X42, der 42 representerer minimum flytegrense eller oppadgående sirkel. Minimum flytegrense for stålrøret (i psi) er den samme som stålrøret. Det er sammensatt av bokstaver eller et blandet antall bokstaver og tall som identifiserer styrkenivået av stålrøret, og stålkvaliteten er relatert til stålets kjemiske sammensetning.
PSL2 stålrør er sammensatt av bokstaver eller en kombinasjon av bokstaver og tall som brukes til å identifisere styrkenivået til stålrøret. Stålnavnet (stålkvalitet) er relatert til stålets kjemiske sammensetning. Den inkluderer også en enkelt bokstav (R, N, Q eller M ) som danner et suffiks, som indikerer leveringsstatus. For PSL2, etter leveringsstatus, er det også bokstaven S (surt servicemiljø) eller O (marint servicemiljø) som indikerer tjenestestatus.


Innleggstid: mai-08-2024